Converse Camp Jičín 2006

Letní basketbalové campy pro mládež

Stejně jako v letech předchozích, i v letošním roce se v pohádkovém městě Jičín uskutečnily letní sportovní campy pro mládež. Zatímco prvních 14 dní patřilo basketbalu, další týden probíhal camp Florbalu. V letošním roce jen za basketbalem přijelo více jak 140 účastníků ve dvou termínech. Dobrou známkou je, že všechny campy, jak basketbal, tak i florbal jsou pořádány pod hlavičkou federací jednotlivých sportů a probíhají za účasti širších výběrů reprezentací. Doufejme, že tato tradice bude v Jičíně i dále pokračovat.

Úvod

Logo Converse Camp Jičín 2006

Již sedmý ročník tohoto stále populárnějšího campu proběhl za rekordní účasti, kdy do Jičína přijelo více jak 140 hráčů a hráček z celé České republiky, dokonce i ze Slovenska. V letošním roce se našlo hned několik novinek. Jednou z nich byla skutečnost, že poprvé proběhly dva termíny a k tomu věkově oddělné. V termínu 1.–7. pro hráče a hráčky kategorie dorostu včetně širší reprezentace kadetek ročníku 1991 a v termínu 8.–14.7. pro hráče a hráčky žactva a minižactva.

Další novinkou bylo technické zázemí ubytování a stravování, které probíhalo na internátě SPŠ a VOŠ Jičín. Tímto by také chtěli organizátoři poděkovat vedení školy a internátu za vstřícnost a věří, že i nadále bude spolupráce pokračovat. Sportovní část již tradičně proběhla v areálu Sportovních zařízení města Jičín (především pod novým stropem sportovní haly), tělocvičny 4.ZŠ a venkovních hřišť Lepařova gymnázia.

Po celý týden se účastníci nejen zdokonalovali v této krásné hře, ale také se setkali s kamarády, kamarádkami či navázali nová přátelství. Celý týden byl také doplněn o mnoho soutěží o hodnotné ceny. Ve volný den účastníci navštívili historické jádro města včetně muzea her, které se zvláště menším účastníkům velice líbilo. Kdo nenašel pobavení ve městě, jistě ho našel v jičínském Aqua centru či třeba na beachových kurtech Sportovních zařízení města Jičín. Pro náročné pak měli pořadatelé večer připravenou diskotéku či zábavné a sportovní programy pod vedením zkušených trenérů.

Společná fotka Campu I. 2006
Společná fotka účastníků a trenérů Campu I.
800×600 px | 1024×768 px | 1280×960 px | 1600×1200 px

Zajímavosti

Zajímavou částí prvního campu bylo mezinárodní přípravné utkání reprezentace kadetek ročníku 1990 Česká Republika proti Rumunsku. Obě družstva se připravují na srpnové Mistrovství Evropy na Slovensku. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a díky fanouškům (především účastníkům z campu) i výbornou diváckou kulisu. I díky hlasité podpoře našeho týmu po tuhém boji Česká republika zvítězila 95:86 kdy celé utkání mírně prohrávala a až závěrečný nápor znamenal vítězství. Nejlepší střelkyní utkání byla hradecká hráčka Bartoňová, která nastřílela úctyhodných 37 bodů a z toho 8 trojek.

Utkání kadetek Utkání kadetek Utkání kadetek

Zpestřením posledních finálových dní byla i show ve smečování do koše, které se zúčastnili jak naši prvoligový hráči, tak v prvním termínu i účastníci campu Libor Švandrlík a Matěj Murín (ve společném souboji ve smečování vyhrál Matěj), ve druhém pak odchovanci jičínského basketbalu Michal Smolík a Libor Švandrlík.

Trenéři

Hlavním trenérem campu v prvním termínu byl pan Mgr. Miroslav Volejník (trenér I.ligy žen Hradec Králové) na druhém pak Libor Vrtěl (extraligová mládež Přerov). A kdo doplnil trenérské týmy na campech? Jsou to: Tomáš Novotná (hráč I.ligy mužů A plus Brno), Jan Wiedner (hráč I.ligy mužů v Děčíně, Veronika Funková (trenérka ligové mládeže MS Brno), Tomáš Bartošek (trenér sportovních tříd v BK Pardubice), Pavel Prokeš a Jiří Vrbas (oba MS Brno), Zdeněk Malach (Boskovice), Václav Plecháček (Sokol Hradec Králové) a Anita Smolíková (hráčka a trenérka mládeže z Jičína). Již tradičně jako pořadatel působil David Streubel (extraligový trenér v Hradci Králové) a Marin Rejlek (hráč domácího klubu BSK TJ Jičín).

Společná fotka Campu II. 2006
Společná fotka účastníků a trenérů Campu II.
800×600 px | 1024×768 px | 1280×960 px | 1600×1200 px

Soutěže

V průběhu campu proběhlo i mnoho soutěžích a vyhlášeno bylo několik prestižních cen. Jmenujme jen ty nejcennější, a tedy MVP campu (nejužitečnější hráč či hráčka). V prvním termínu v kategorii dívek to byla Lenka Bartáková ze Sokolova, v kategorii chlapců Matěj Murín z Bratislavy. Ve druhém termínu tato cena putovala do Děčína společně s Jiřím Fialou.

Poděkování

Chtěl bych také tímto poděkovat firmám, které se účastnili jako partneři na této akci: firma CONVERSE (která na tento ročník kromě cen zajistila pro každého účastníka tričko campu a ponožky CONVERSE), VESPO – pan Vejražka, PEPSI, Molten, Gatorade, KIMTEX Ostroměř, basketbalový klub BSK TJ Jičín a samozřejmě Sportovní zařízení města Jičín. Bez nich by se akce nemohla uskutečnit. Děkuji proto všem partnerům za pomoc ať už ve formě cen do soutěží či jiné, trenérům i hráčům a hráčkám, a věřím, že další ročníky budou stejně úspěšné.

David Streubel